Uncategorized

GPS trackers voor huisdieren

Waar trackers populair zijn voor apparaten, is het helemaal geen vreemd idee om een tracker voor je huisdier te gebruiken. Het is vandaag de dag juist gebruikelijk om een huisdier te volgen met behulp van een tracker. 

Er bestaan verschillende soorten trackers, welke in de meeste gevallen een verbinding nodig hebben via een simkaart. Daarover lees je meer in dit artikel.

Hoe werkt een GPS tracker voor huisdieren?

Trackers voor huisdieren zijn vooral populair voor honden. Het gebeurt nog wel eens dat een hond ‘ontsnapt’ en natuurlijk wil je dan je viervoeter weer zo snel mogelijk terugvinden. Natuurlijk geldt hetzelfde voor andere huisdieren. Met behulp van tracking kun je je huisdier veel gemakkelijker terugvinden, gezien je de locatie direct kunt inzien.

Een GPS tracker is geen vervanger van een microchip. Het is een apart apparaatje waarmee je je huisdier kunt ‘volgen’, en dus kunt vinden in het geval deze is ontsnapt.

Hoewel er verschillende soorten trackers bestaan, is een GPS tracker gebruikelijk voor huisdieren. Een bluetooth tracker is bijvoorbeeld minder geschikt, omdat het bereik hiervan vrij beperkt is. Gezien het opvragen van de locatie van je huisdier veel verder weg kan zitten dan deze beperkte bereik, is een GPS tracker geschikter.

Simkaart voor een GPS tracker

Wil je een GPS tracker gebruiken voor het volgen van bijvoorbeeld je huisdier, dan heb je hier een simkaart voor nodig. Deze kun je op twee manieren ontvangen:

  • Je kiest voor prepaid en ontvang een prepaid simkaart
  • Je kiest voor een sim only abonnement en ontvangt hierbij een simkaart

Beide beschrijven we hieronder voor het volgen van je huisdier.

Waarom een prepaid sim?

Een belangrijk voordeel van een prepaid simkaart voor je tracker, is dat het voordeliger is in bepaalde situaties. Je hebt namelijk geen vaste kosten. Je waardeert op, en verbruikt alleen data wanneer je zelf een locatie wilt opvragen. Pas wanneer je tegoed op deze manier op raakt, hoef je opnieuw op te waarderen. Doordat er geen vaste kosten zijn, kom je in veel situaties goedkoper uit.

Bij minder verbruik, doordat je minder vaak de locatie opvraagt, is een prepaid simkaart een goede optie.

Wanneer een abonnement?

Het is ook mogelijk om een abonnement voor je tracker af te sluiten. Dit is een goed idee wanneer je live tracking wilt. Een abonnement is in dat geval namelijk waarschijnlijk voordeliger. Bovendien is een abonnement eenvoudig in gebruik, omdat je niet handmatig hoeft op te waarderen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *